Zastakljivanje terase

Zastakljivanje terasa i lođa može da se radi od aluminijumskih i PVC profila. Najčešće se koristi klizni aluminijum bez termo prekida. Broj krila zavisi od širine koja se zastakljuje. Prilikom otvaranja krila klizaju jedna prema drugom, pa samim tim ne zauzimaju prostor u objektu.

Klizni sistemi otvaranja pogodni su za balkonska vrata većih dimenzija, zastakljivanje terasa, pregradna vrata, pregradne zidove i mnoge druge namene koje zahtevaju urbani enterijer i što veće iskorišćenje prostora.

Cena za klizni aluminijum bez termo prekida iznosi 120-130 EURA /m2.

Prilikom zastakljivanja terasa najčešće korisimo aluminijumski profil Alumil M9400 Softline.

U pitanju je ekonomičan sistem profila, bez prekinutog termo mosta, sa zaobljenim spoljnim izgledom, pogodan za zatvaranje pozicija velikih dimenzija. Sistemi bez prekinutog termo mosta koriste se za izradu unutrašnjih elemenata, temperaturno podjednako tretiranih sa spoljašnje i unutrašnje strane, kao i za tipove objekata gde termo izolacija profila nije bitna karakteristika kao npr. proizvodne hale, stakleni izlozi, unutrasnja vrata i sl. Sertifikovan od strane IFT Rosenheim za kvalitet zaptivanja i nepropustljivosti vode i vazduha. Mogućnost ugradnje aluminijumskih roletni i aluminijumskih rolo komarnika.

Tehničke karakteristike:

  • dubina profila rama 45mm
  • dubina profila krila 52mm
  • nosivost mehanizma na krilu ≥ 130 kg
  • debljina stakla ≥ 32mm
  • vrsta toplotne izolacije – 24mm poliamid za povećanu toplotnu izolaciju
  • specijalni sistem zaptivanja Aluseal sa tri nivoa specijalnih guma EPDM

Alumil M9400 Softline

Rez zastakljivanje terasa

Do sada smo imali priliku da zastaklimo veliki broj terasa u Beogradu i okolini. .

Scroll Up