PVC i Alu Stolarija Rez

Nemački PVC profili

U našoj radionici pravimo PVC prozore po meri, po profilima kvalitetnog nemačkog brenda REHAU. (Pogledajte karakteristike Rehau PVC profilaREHAU profili su ekstrudirani iz tvrdog PVC-a. 

PVC prozori i balkonska vrata izrađuju se od sistema REHAU sa 5 komora,  širine štoka  70 mm.

Prednosti ovog materijala čine PVC prozore i vrata dugotrajnim i otpornim. Glatka površina PVC profila ne zahteva negu i otporna je na sve uticaje vremenskih prilika. PVC profili naših prozora su standardno ojačani visokodimenzionim pocinkovanim čelikom.

REHAU PVC profili zadovoljavaju sve domaće standarde (po JUS-u), kao i sve standarde Evropske unije (propustljlvost vazduha, termička propustljivost, zvučna izolacija, otpornost na vodu i dr.).

Karakteristike Rehau PVC profila:

REHAU PVC profil sa svojim karakteristikama ima definitivno najbolji
ODNOS CENE I KVALITETA. Sa REHAU prozorskim sistemima možete da kontrolišete potrošnju energije.

PVC profili lošijeg kvaliteta i neproverenih proizvođača mogu da se deformišu pod uticajem toplote, odnosno kada su prozori postavljeni na osunčanoj strani. Birajte proverene i renomirane proizvođače. Informišite se o karakteristikama, specifičnostima nemačkih robnih marki koje sami možete primetiti, bez da pitate prodavca. Jedna od takvih specifičnosti proizilazi iz činjenice da Nemci imaju zakonsku obavezu da koriste deo reciklirane pvc mase. Ta masa, budući da je sive boje koristi se za pravljenje komora u profilima. Ukoliko vidite da su komore sive boje, budite sigurni da se radi o PVC profilima nemačkih marki.

Birajte profesionalce sa dugogodišnim iskustvom, profesionalce koji imaju svoje prodajne salone, gde uvek možete dobiti korisne informacije i gde posao zaključujete „licem u lice“, a ne preko mobilnog telefona i na neviđeno.

Čelično ojačanje prozora

Kvalitetan i dugotrajan pvc prozor čini niz elemenata koje nisu vidljivi i taj “isti” prozor uopšte nije isti. Jedan od ključnih elemenata je čelično ojačanje.

Čelično ojačanje ima više funkcija:

  • Omogućava da PVC prozori izdrže veća opterećenja, naročito kod većih dimenzija i težih stakala.
  • Sprečava savijanje i deformaciju PVC profila. 
  • Poboljšava termičku i zvučnu izolaciju PVC prozora, jer sprečava gubitak toplote i prodor buke kroz profil.

Čelično ojačanje je nevidljivo sa spoljne strane prozora, zato je važno da pri kupovini PVC stolarije obratite pažnju na debljinu i oblik čeličnog ojačanja koje se koristi u izradi prozora.

Pored kvalitetnih PVC profila i odgovarajućeg čeličnog ojačanja, veoma je bitan i okov koji se koristi za prozore. Da bi se obezbedila dugotrajna upotreba stolarije izuzetno je važno ugraditi okov viskokog kvaliteta i izdržljivosti. Našu stolariju okivamo kvalitetnim nemačkim okovom SIEGENIA- TITAN koji garantuje funkcionalnost, dugotrajnost i perfektno dihtovanje.

PVC profili REHAU zahvaljujući svojim performansama postiže se optimalna toplotna vrednost i povezuju najnovije aspekte tehničkih i estetskih dostignuća. Profilnim sistemom REHAU moguće su sve kombinacije otvaranja: npr. prozori i balkonska vrata u otklopno – zaokretnoj izradi; razne izrade vrata i ostakljenih spoljašnjih sistema; posebne konstrukcije raznih dizajna i veličina.

PVC prozori se rade po meri, kao jednokrilni, dvokrilni, trokrilni, četvorokrilni a moguće su i druge kombinacije otvarajućih i neotvarajućih elemenata (krila u kombinaciji sa fiksnim elementima). Profili REHAU i okovi Siegenia koje koristimo za izradu PVC prozora su proverenog kvaliteta i poseduju sertifikate.